2 aug
Sådan håndterer vi projektstyring-image

Sådan håndterer vi projektstyring

Da Revolvo startede tilbage I 2013, var vi hovedsageligt et .NET / C# backend-udviklingshus, med fokus på større distribuerede systemer. Sidenhen har vi tillagt os en masse yderligere kompetencer indenfor digital markedsføring og webudvikling, både i form af nye medarbejdere, uddannelse og projekterfaring. Vi anser derfor os selv, den dag i dag, som et one-stop-shop webbureau, der løser alle opgaver indenfor digital markedsføring og webudvikling.


Når det er sagt, så er en stor del af vores forretning fortsat baseret på tungere .NET-udvikling, heriblandt skræddersyede systemer, API’er og integrationer mellem Umbraco og andre forretningssystemer.
Vi arbejder således ofte med drift og videreudvikling af større systemer for vores kunder, på trods af vores relativt lille medarbejderstab. Men hvordan håndterer vi projektledelse på større projekter? Det vil jeg forklare lidt om, i dette blogindlæg.
Vi har i virkeligheden en meget simpel og overskuelig tilgang til projekter i alle størrelser, som vi kan opdele i følgende 3 faser:

Fase 1: Tildeling af ansvarshavende udvikler

Da vi tror på, at den bedste vej til et succesfuldt projekt, er den korteste, har vi valgt at skære projektlederen uden anden funktion fra. I stedet tildeler vi hvert projekt en ansvarshavende udvikler, der både har ansvar for projektledelse og udvikling.
Vores kunder kommunikerer derfor altid direkte med den udvikler, der har ansvaret for den komplette løsning. Dette giver, efter vores erfaring, en bedre oplevelse for vores kunde, kortere udviklingstider og bedre resultater.

Fase 2: Opsætning af projekt på test-server

Inden udviklingen påbegyndes, sørger vi altid for at opsætte en kopi af det komplette software- og webmiljø på vores egen testserver.
Denne testserver er en vigtig brik i det  videre forløb, således at vores kunder altid kan følge med i udviklingen, og teste ny funktionalitet på et 1:1 setup, inden ændringerne lægges live for resten af verden.
Testserveren får en offentlig tilgængelig URL på vores server, eksempelvis https://kunde.revolvo.dk, og vi sørger naturligvis for, at google ikke indekserer dette test-site.

Fase 3: Projektstyring

Når testserveren er sat op og kører, kan udviklingen begynde. Til at styre projekter, benytter vi os af det gratis projektstyringsværktøj, Trello. Trello er enormt effektiv til at skræddersy projektflows, og meget nemt at arbejde i. Vi deler typisk vores projektflows op i følgende faser:

  • Ønsker estimat / fast pris
  • Ønskes påbegyndt
  • Under udvikling
  • Deployet til test server
  • Testet og godkendt
  • Deployet til live server

På denne måde kan kunden oprette opgaver i én af de 2 første faser, og derefter følge med som opgaven bevæger sig igennem de forskellige faser. Der er derfor altid 100% overblik over, hvor de forskellige opgaver og projekter befinder sig.

Kunden kan samtidig have fuld kontrol over hvor lang tid der er brugt på de enkelte opgaver, og har dermed en unik mulighed for at budgettere med sine ressourcer.

Herfra kører projektet egentlig blot løbende, så længe kunden ønsker det. Vi har flere projekter der har kørt på denne måde i flere år, med løbende perioder på flere måneder hvor der ikke sker noget. Hvis kunden da, efter nogle måneders projektpause, opretter en opgave, bliver den ansvarshavende udvikler notificeret pr. mail med det samme, og vil hurtigst muligt enten vende tilbage med estimat eller fast pris, eller påbegynde opgaven, hvis det er det kunden ønsker.

Kunne du lide artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på nyt fra vores redaktion.