5 apr
Responsivt webdesign-image

Hvad er responsivt webdesign?

Hvad er responsivt webdesign?

Dette er en gennemgang af hvorfor responsivt webdesign er vigtigt for din hjemmeside. Hvad er responsive design egentlig?

Kort sagt er responsivt webdesign en moderne tilgang til design af hjemmesider. I designet af siden er det indtænkt, at hjemmesiden skal kunne læses og være brugbar til både mobil, tablet og desktop. Det responsive ved designet er at hjemmesiden automatisk kan tilpasse sig forskellige skærmtypers størrelser. Dette betyder således at hjemmesidens forskellige typer indhold: (billeder, tekstfelter, grafik mm.) automatisk tilpasses alt afhængig af hvilken enhed siden bliver vist på. Du har sikkert selv oplevet at åbne en hjemmeside via din smartphone eller tablet, og haft en følelse af at noget ikke var som det burde. Navigationen var besværlig og indholdet var svært tilgængeligt - hele oplevelsen var frustrerende.  

Brugen af mobile enheder og tablets som alternativ til desktop er eksploderet. Det er næppe en udvikling der stopper. Responsivt webdesign til hjemmesider er derfor et must i dag. Du risikerer derfor at tabe potentielle kunder ved ikke at have en ordentligt optimeret hjemmeside.

Er din hjemmeside responsiv? Forsøg dig eventuelt med at åbne først din egen hjemmeside på forskellige enheder, og prøv derefter med vores hjemmeside: https://revolvo.dk - Du vil her opleve, hvordan de forskellige elementer på hjemmesiden automatisk tilpasser sig vinduet på din browser, alt efter hvilken enhed du anvender til visning af siden.

I responsivt webdesign arbejder man typisk med optimering til følgende skærmstørrelser:

Skræmstørrelser

Alternativet til responsivt webdesign er at du har flere forskellige versioner af din hjemmeside. Èn dedikeret til mobil, én til tablet og én til desktop. Dette er bestemt en mulighed, men kræver vedligeholdelse af tre separate hjemmesider i stedet for én. Dette kan være en stor mængde arbejde, og vil være tidskrævende og omstændigt. Derudover kan det være negativt for din SEO, at du har flere forskellige hjemmesider (og URL'er) med samme indhold. Med en hjemmeside med responsive design har du én hjemmeside der indeholder alt indholdet, hvor dette skalleres efter anvendt enhed.   

Hvis du har spørgsmål omhandlede responsivt webdesign eller andet omhandlede din hjemmeside, så er du velkommen til at kontakte os her

Tak fordi du læste med!

 

Kunne du lide artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på nyt fra vores redaktion.