17 jul
En hurtig vej til succes-image

En hurtig vej til succes

Er din hjemmeside hurtig nok?

Hastigheden på din hjemmeside er yderst vigtig for både oplevelsen og funktionaliteten på din hjemmeside. Besøgende i dag forventer at en hjemmeside er hurtig, og generelt er folk meget utålmodige! Vælger folk at forlade din side uden at have foretaget sig noget, tæller dette som et ”bounce”. Bounce-raten på din hjemmeside fortæller Google, at folk ikke fandt din hjemmeside relevant eller interessant. En høj bounce rate vil ødelægge din SEO, dette da Google netop har interesse i at sende søgende de rigtige steder hen - dette ønsker du ikke.  
Hvis din hjemmeside er hurtig, er du derfor et skridt foran dine konkurrenter!

Undersøgelser viser at mere end 70% af alle sider på nettet er hele 7 sekunder eller mere om at loade første side. Begyndter man at scrolle ned at siden, er load-tiden mere end 10 sekunder. Undersøgelsen viste ydermere at gennemsnits 'landing pagen' er 22 sekunder om at loade fuldstændig!

Dette er man som hjemmesideejer nødt til at forholde sig til, da sandheden er at over 50 % af alle brugere vil forlade en side hvis den tager mere end 3 sekunder at loade.

Dette skal tages alvorligt! I takt med at load tiden stiger fra 1 til 7 sekunder ses ligeledes en voldsomt stigning i bounce rate.   

 

En langsom hjemmeside vil påvirke ligeledes din konverteringsrate i negativ retning. Dette er uholdbart i alle sammenhænge, men lever du af dine direkte konverteringer fx gennem en webshop, er dette særdeles uholdbart. Der er mange grunde til at en hjemmeside kan være langsom. Dårlig kodning, serverproblemer og så specielt mængden af billeder, tekster og titler på din side.

Frygt ej, der er rigtig meget du kan gøre selv for at forbedre din hastigheden på din hjemmeside. Et godt sted at starte er at bruge Googles eget tool til formålet: test my site tool. Efter at have indtastet din URL får du muligheden for at se hastigheden af din hjemmeside på tværs af enheder:

 

Når du har indtastet din URL vil du på en 1-100 skala kunne se din sides hastighed på henholdsvis Mobilenhed og Computer.

 

 

 

 

Hvis din hastighedsscore er i den lave ende, har du muligheden for at forbedre den. Google er så venlige at komme med en række optimeringsforslag:

 

(Er usikker på hvordan du optimerer billederne på din hjemmeside? Læs vores guide til billedoptimering: her

Ønsker du hjælp til optimering af din hjemmeside? Du er velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud her

Tak fordi du læste med!

Kunne du lide artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på nyt fra vores redaktion.