9 jul
De 8 bedste SEO værktøjer i 2018-image

De 8 bedste SEO værktøjer i 2018

De 8 bedste SEO værktøjer i 2018

SEO er vigtigt! For at kunne arbejde hensigtsmæssigt,er det essentielt at bruge det bedste værktøj. Hvilke SEO tools er der tilgængelige, og hvad kan de hver især? Dette blogindlæg er en gennemgang af hvad der efter vores mening, er de bedste og mest brugbare SEO-værktøjer i 2018. Vil du have din hjemmeside til at rangere bedre på Google, så læs med her om hvilke værktøjer der er tilgængelige for dig!

 

1. Google's Webmaster Tools

Pris: Gratis

Type: Analyseværktøj

Du vil gerne ligge nr. 1 på Google, så er det relevant at vide hvordan Google oplever din hjemmeside. Google Webmaster Tools er en samling af brugervenlige og brugbare værktøjer der giver et indblik i Google søgemekanismer.

Et godt værktøj er i Webmaster Tools er: PageSpeed Insights. Dette værktøj giver dig nemt og hurtigt et overblik over hastigheden på din hjemmeside. Dette både på desktop samt på mobildelen. Hastighed på hjemmesider er helt utrolig vigtigt i dag, og derfor er det meget væsentligt at være opmærksom på hvad man kan gøre, for at optimere sin hjemmeside i den retning.

En god score vil være mellem 100-80, en mellemgod score vil være mellem 79-60 og en dårlig score er mellem 59-0. Efterfølgende giver PageSpeed Insight en række optimeringforslag til hvordan forbedre din hjemmesides hastighed.

Værd at nævne er også Google Search Console, der lader dig:

  • Analysere klik fra Google Søgning 
  • Få underretninger om kritiske fejl eller problemer på din hjemmeside
  • Teste, om Google forstår indholdet på din hjemmeside korrekt

 

2. SEMrush

Pris: Gratis

Type: Keyword / søgeordsplanlægning

SEMrush er et online oversigts-dashboard der giver et overblik over rapporter omhandlende performance på de sider du ønsker at tracke. På hjemmesiden er flere værktøjer tilgængelige, b.la. det rigtig gode SEO toolkit.  

En af de bedste features ved dette SEO toolkit, er muligheden for at se hvilke keywords/søgeord en side ranker på - dette blot ved at indtaste en URL. Du får ydermere søgeordets månedlige søgevolume og meget mere.

 

3. HubSpot's Website Grader

Pris: Gratis

Type: Analyseværktøj

Website Grader er en af de gamle spillere i SEO-gamet. Værktøjet blev lanceret tilbage i 2007 som et redskab til optimering af hjemmesiders SEO-potentiale. Meget i SEO-verdenen har ændret sig siden 2007, og derfor har HubSpot lanceret en ny og forbedret version af Website Grader.

Website Grader er et onlineværktøj der genererer SEO-rapporter baseret på:

 

  • Performance: Dine hjemmesides hastighed og lignede performance metrics.  
  • Mobile Readiness: Hvorvidt din hjemmeside er mobiloptimeret. Vigtigheden af en ordentlig mobiloptimeret hjemmeside i 2018 kan ikke undervurderes.
  • SEO: Hvor tilgængelig din hjemmeside er gennem søgninger, både af mennesker og robotter. Her bliver der kigger på sidetitler, metabeskrivelser og lignede.
  • Security: Sikkerheden på din side. Her bliver b.la. kigget efter SSL-certificat som er et must for en hjemmeside anno 2018.

 

 

Du indtaster din hjemmesides URL, og en email-adresse og så er du klar! Du får herefter en score fra 1-100 efterfulgt af en detaljeret rapport, alt sammen på få sekunder.

Ud over Website Grader tilbyder HubSpot også en lang række andre SEO-værktøjer så som: HubSpot Blogging App, Page Performance App, Sources Report og Keyword App.

Sammen danner dette en værktøjskasse der indeholder alt du har brug for SEO-Optimere din hjemmeside.

  

4. BuzzStream

 

Pris: Gratis 14 dages prøveperiode, efterfølgende 24$ pr. måned

Type: Link-building-værktøj

BuzzStream er en effektiv og billig måde at holde styr på potentielle emner for inbound links til din hjemmeside.

Backlinks til din hjemmeside er vigtige for en organisk ranking på Google. At lave outreach for at lave linkbuilding kan imidlertid være en sur og besværlig pligt. BuzzStream gør det nemt at undersøge hvem der er relevante emner til linkbuilding for din hjemmeside. BuzzStream kommer tilmed med forslag til effektive outreach-emails, og programmet holder ydermere styr på hvem der accepterer hvilke links:

5. Moz's Pro Tools

 

Pris: Gratis 30 dages prøveperiode, efterfølgende fra $99 pr. måned.

Type: Analyseværktøj

Moz Pro er et alt-i-et værktøj med formål at højne din rangering hos søgemaskinerne. I Moz Pro får du en adgang til en række forskellige værktøjer fra Moz’ portfolie. Du får her ressourcerne til at identificere oplagte SEO-optimeringsmuligheder, måle fremgangen, lave rapporter samt at optimere på samtlige områder.

Du får eksempelvis adgang til Crawl Test tool som er Moz’ egen webcrawler robot, Rogerbot. RogerBot kan analysere op til 3000 links på en given hjemmeside. Efterfølgende vil RogerBot sende dig en rapport via email. Rapporten beskriver detaljeret linksituationen for hver enkelt link. Dette er et yderst brugbart værktøj til at fjerne ”duplicate content” og eventuelle redirects der skader din SEO.

 

6. Screaming Frog's SEO Spider

Pris: Gratis Lite version, premium version til 160$ pr. måned

Type: Analyseværktøj

Programmet er designet specifikt til SEO-orienteret at gennemgå din hjemmeside, og hermed undersøge de enkelte URL’er for typiske SEO-fejl. Programmet gør en ellers tidskrævende og besværlig proces meget nem! Dette gælder især for store hjemmesider med tonsvis af undersider.Programmet er bygget i Java, og er meget brugervenligt. Du kan eksportere alt data fra Screaming Frog til Excel for nemmere at kunne arbejde videre med den. Dette betyder at programmet arbejder godt sammen med andre SEO-analyseværktøjer (Moz mf.) der monitorer links, og ranking for specifikke søgeord/keywords.

Lite versionen af Screaming Frog indeholder en del features, men ønsker du den fulde funktionalitet, kan den betalte version varmt anbefales. Værd at bemærke er det også at du højst kan scanne 500 URL’er i gratis-versionen.

7. Found's SEO Audit Tool

Pris: Gratis

Type: Analyseværktøj

Vil du rangere højere end dine konkurrenter i organiske søgninger? Svaret er ja!

Found’s SEO Audit Tool er et nemt tilgængeligt SEO-værktøj der analyserer, og løser klassiske SEO-fejl på hjemmesider.  

Indtast din URL og få hurtig og feedback på din hjemmesides SEO tilstand.

Værktøjet inddeler rapporten for hjemmesiden i tre områder:

  • Tekniske problemer.Omhandler alt teknisk SEO på hjemmesiden så som: manglede XML sitemaps, manglede robots-txt, billedkomprimering osv.
  • Content problemer.Fokuserer på hjemmesiden indhold i form af korrekt brug af keyword, meta data, metabeskrivelser.
  • Link-analyse.  Omhandler links-tilstanden på din hjemmeside.

Denne rapport kan downloades som PDF-fil, hvilket er en rar feature.

 

8. Remove'em

Pris: $249 pr. domæne / eller $99 pr. måned

Type: Link-building-værktøj

Har du nogensinde købt links? Tidligere har dette været helt normal praksis i SEO-gamet, men spillereglerne har ændret sig. Google bærer nag, og husker alt. Hvis du derfor tidligere har købt links, kan det virkelig gøre ondt på din organiske rangering hos søgemaskinerne.

Men kan jeg fjerne disse gamle links? Ja, det kan du! Remove’em kan effektivt og nemt hjælpe dig af med eventuelle skadelige links. Remove’em scanner alle dine backlinks, og kreerer en liste. Listen indeholder information på alle dem du skal tage i fat at få fjernet dine uheldige links. Du kan også vælge at eksportere listen, og afvise diss backlinke eller ”disavow” om man vil - gennem Google Webmaster Tools (Dette fortæller Googles søgerobot den skal ignorerer de nævnte links ved fremtidige crawls af din side).

Har du behov for at få kigget på din hjemmesides SEO? Kontakt os gerne for en uforpligtende gennemgang.

Tak for du læste med!

Kunne du lide artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på nyt fra vores redaktion.