3 maj
Annoncering på Facebook-image

Facebook annoncering- En begynderguide

 

Annoncering på Facebook – en begynderguide

Du vil gerne i gang med Facebook-annoncering. Tidligere har du måske forsøgt dig med annoncering på Facebook. Her har du enten boostet et opslag eller måske stykket en annonce hurtigt sammen - og derefter sendt det i luftet uden at tænke videre over det. Halvhjertede indsatser har det med at levere halvdårlige resultater.

Med det rette benarbejde kan du sikre dig, at din annoncering vil være investeringen værd, både i tid og penge. I denne begynderguide gennemgår jeg i syv trin hvad der minimum skal være på plads før du sender dine Facebook-annoncer i æteren. Husk at nøglen til succes ligger i grundig forberedelse.

Lad os komme i gang!

 

Trin 1: Hvad er målet med din annoncering?

Det er af yderste vigtighed at du har målet med din annoncering på plads inden du går i gang.
Hele Facebooks marketingsapperart er opbygget efter segmentering for forskellige typer mål. Derfor er det væsentligt at de vælger den rigtige strategi for at få opfyldt disse mål.

Eksempler på mål:

 • Brand awareness
 • Likes på din Facebook side
 • Besøg på din blog
 • Tilmeldinger til dit nyhedsbrev
 • Salg på webshop
 • App-download

  

Trin 2: Hvem er din målgruppe?

Du skal have en klar ide om hvem din målgruppe er. Skyder du med spredehagl, og laver en for bred targeting ender du med at brænde dit marketingsbudget af uden den store effekt.  Der er derfor vigtigt at du indspiller kanonen rigtigt, og derved rammer den målgruppe der er relevant for dine mål. Stil derfor dig selv spørgsmålene:

 • Hvem er mine nuværende kunder?
 • Hvor bor de henne?
 • Hvor gamle er de?
 • Er der en overvægt af mænd eller kvinder?
 • Hvilke interesser har mine kunder?
 • Hvem vil jeg gerne have som kunder i fremtiden?

Husk: Jo bedre dine kunder kender dig, og jo bedre du kender dine kunder, des nemmere er at sælge noget til dem.

 

Trin 3: Hvad er dit marketingsbudget?

Du har have en klar idé om hvad dit budget er for dine Facebook-kampagne. Har du ikke styr på dette kan du ende med at betale mange penge for ingenting. Her er det anbefalelsesværdigt at have styr på hvad en ny kunde/”lead” /”sign-up”/ ”like” er værd for dig. Hvis du har lavet dette regnestykke kan du måle den direkte effekt af din annoncering - og derved justeres budgettet løbende efter hvad dataen fortæller dig. Spørg også dig selv:

 • Hvor mange penge vil du maksimalt bruge dagligt?
 • Hvor længe skal dine annoncer være aktive?
 • Hvilke type annoncer vil have og hvor skal de vises? (I Nyhedsfeed, i Højreside eller på Instagram?)

PS: der findes mange muligheder for visninger af annoncer med: Nyhedsfeed, Højreside, og på Instragram er de mest almindelige.

 

Trin 4: Destination / landing page

Du skal nøje overveje hvor din brugerne af din annonce skal lande, efter de har klikket. Her er din landing page helt enormt vigtigt. Denne skal matche det som dine brugere forventede at lande på, da de klikkede sig videre. Sæt dig i kundens sted og match landing pagen med hvad du selv ville forvente at lande på. Ejer du en tøjbutik, og har en annonce for en bestemt kjole, så sørg for at send den specifikke side for den kjole – og ikke din siden med alle dine kjoler (eller endnu værre din forside). Brugerne er kritiske og utålmodige, sørg derfor for at tage dem i hånden igennem hele processen.

(kig eventuelt på her for at se hvad en god landing page bør indeholde)

Trin 5: Billeder og videoer

Dette er blikfanget i din annoncering, og  derfor det vigtigste overhovedet. Det er dette din målgruppe først ser, det der skal få dem til at stoppe op, det der skal gøre så netop din annonce skiller fra ud fra mængden. Gør dig umage her!

Billeder:


Brug kun billeder i professionel kvalitet, samt i det format der passer til annoncen. Minimum opløsningen er 1200 x 628 p, men jeg vil anbefale at du bruger billeder i højere opløsning, hvis du har disse tilgængelige. Dette sikrer at din annonce vil fremstå skarp og pulsende i alle skærmopløsninger, og måske gøre forskellen at netop din annonce skiller sig positivt ud.

Tekst på billeder er også en god idé, men brug ikke for meget. Hvis dit billede indeholder mere end 20% tekst, bliver din annonce dyrere at vise og får begrænset reach.

 • Generelt performer billeder uden tekst bedre end billeder med tekst
 • Billeder med smilende mennesker (især smilende kvinder) klarer sig generelt godt
 • Brug billeder med klare og lyse farver
 • Sælg ikke med billedet alene, billedet skal først og fremmest være blikfang
 • Sørg for at dit billede er vedrørende for din målgruppe

 

 

Videoer:

Det samme er gældende for videoer. Brug kun videoer af professionel kvalitet, og i høj opløsningen. Hvis du er en ørn til videoproduktion så skal du naturligvis udnytte det., men lad være med at upload noget du selv har klippet sammen hjemme i garagen.

 • Formild hvad videoen vil i løbet af de første 5 sekunder
 • En god video: informerer, underholder, demonstrerer, lærer fra sig

 

Trin 6: Skriv en stærk annoncetekst

Her er det vigtigt at du er så konkret som overhovedet muligt. Du kan ikke formidle alt om dit produkt her, gem det til din landing page. Skriv kort, tydeligt og fra hjertet. Gør det nemt for modtageren at tage stilling til din annonce. Gør hvad du kan for at gøre teksten "levende" på den begrænsede plads du har til rådighed.

PS: Undgå så vidt muligt fagsprog, gem det til dine kollegaer.

Tag stilling til:

 • Hvilket problem/ønske har kunden?
 • Hvilken løsning eller mulighed tilbyder du?

  

Trin 7: Træk vejret, tryk på knappen og gå live

Du er nu klar til at søsætte din annonce. Du skal ganske enkelt klikke på ”opret annonce” og så er du live.
Nu er det væsentligt at du løbende holder øje med din annonces performance. En blomsterhave vokser til i ukrudt hvis du ikke passer den. Vær derfor over din annonce og ret til løbende, på den måde sikrer du et bedre resultat.  

 

Få et tilbud på Facebook annoncering

Synes du at opsætning, optimering og administration af Facebook annonceringen lyder voldsomt teknisk, og meget tidskrævende? Du er velkommen til at henvende dig til os! Vi har stor erfaring med opsætning af Facebook kampagner. Vi vedligeholder dem, således de er økonomisk rentable samt opfylder de mål, de er tiltænkt. Kontakt os her for et uforpligende tilbud

Tak fordi du læste med!

 

 

Kunne du lide artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på nyt fra vores redaktion.